kongemor

fredag den 27. april 2012

Pest eller kolera.

Jeg tror ikke der går en dag, eller en time, eller måske endda en halv time uden at jeg tænker "hold nu op, I går mig på nerverne" eller " jeg bliver sindsyg, gå nu væk", om mine børn. Ikke særlig sympatisk moder træk, det ved jeg skam godt. Hver dag tænker jeg, mmm idag tager jeg det bare stille og roligt, ingen stress, jeg kan rumme dem. Og hver dag når jeg skræmmende hurtigt min tolerance grænse for, hvor mange gange jeg stille og roligt kan forklare, at man ikke må slå sin lillebror i nødden med sit sværd, at man skal lade være med at hælde mælk på gulvet, at man ikke skal tage ting fra skraldespanden og putte dem i munden eller at man ikke selv bestemmer, om man skal have sandaler på i børnehave ( den diskussion har jeg faktisk droppet, sandaler, gummistøvler, kondisko, sol, isvinter, regn, jeg er ligeglad nu). Min pointe er, at jeg på daglig basis har lyst til at smide dem ud af vinduet og skænke mig et stort glas rødvin, måske endda en hel flaske og få lidt ro fra al den skrig og skrål der præger lydbilledet i vores lille odenseanske forstadshytte.
Og hvorfor smider jeg dem så ikke bare ad h til og nyder livet? Jo men det er jo fordi, jeg åbenbart ikke kan leve uden de to små borehoveder, de har bidt sig fast, som små blodsugende igler, der gør mig bleg i bæret.
Jeg sidder i flyet på vej til min allerkæreste veninde. Jeg skal være der en weekend. Den står på minus ansvar, maks hygge og ingen børn der tørrer snot af i mine bukser, men helt sikkert et glas vin eller to, og DRINKS. Wuhu frihed til mig, og nu er problemet bare, at jeg ikke var kommet en time væk fra min larmende hjemmebane før savnet meldte sig. Ja, man tror det er løgn- can't live with them, can't live without them.
Men ahhhh min tid en hel weekend, jeg pakker savnet væk.

Men se nu hvor kær den mindste er når han sover.

8 kommentarer:

 1. hehe den sovestilling kender vi ;)

  SvarSlet
 2. Sovende børn er 200% det mest fredfyldte at kigge på.
  - God tur væk, nyd et ekstra glad vin for mig :-)

  SvarSlet
 3. Lykke er sovende børn!

  Drik en skål på mine vegne :-)

  Er ikke misundelig.

  Slet ikke. Nænej.

  Overhovedet ikke.

  SvarSlet
 4. Et MEGET rammende småbørnsmor-indlæg!!!

  SvarSlet
 5. Jeg har ikke børn og lige som du tog broden af min skrukhed, blev man så smadret back to square one med det sidste billede. For saten da :) Nyd Norge!

  SvarSlet
 6. Jeg arbejder selv i en børnehave, og det frustrerer mig så forfærdeligt meget når forældre brokker sig over deres børn. De børn har ikke selv valgt at komme til verden, det er et valg man som voksen træffer man er klar til. At vælge at få to børn, hvis man ikke engang har overskud til den første er et uhyggeligt valg. Det er så frastødende. Jeg ved det ikke altid er en dans på roser med børn, og desværre ved mange jo ikke hvad det indeholder, inden man får et barn. Men hvorfor få to, når man ikke har overskud til det?

  SvarSlet
 7. Tak for din kommentar Maria, jeg kan godt se at dette er et meget negativt klingende indlæg. Jeg lægger ikke skjul på, at jeg synes to børn er hårdt arbejde, og denne blog er nok blevet en form for ventil. Jeg elsker mine børn, jeg giver dem en god opvækst, og jeg nyder tiden med småbørn, og er også et af de der rigtige mennesker. God weekend.

  SvarSlet