kongemor

torsdag den 17. marts 2011

Harmonie

Idag har jeg prøvet noget nyt. Jeg har ikke skældt ud, ikke engang lidt. Ikke engang da jeg fik kastet mad i hovedet for anden gang, under samme måltid.

Jeg er lige begyndt at læse at Erik Sigsgaard's bog "Skæld mindre ud",  indtil videre giver den mening. Idag har været en rigtig god dag, selvom jeg har været ret træt og ikke speciel overskudsagtig.
Storebror er, som jeg før har skrevet om her, en rigtig drenget dreng. Han løber meget rundt, kaster tit med ting, kravler op alle steder han kan og gør rigtig tit det stik modsatte af, hvad jeg lige har sagt. Derfor kan det nogle gange være svært for mig at blive ved med at være den voksne, der taler stille og roligt, og igen og igen forklarer tingenes sammenhæng, helt uden at hidse mig det mindste op. Men idag har jeg taget det hele fuldstændigt på hans niveau, hvilket har gjort, at jeg (trods travlhed) har haft en virkelig god dag med ham, og han har virket meget harmonisk. Det er utroligt hvor meget børn spejler sig i os voksne, rolig mor= rolig dreng. Jeg lover mig selv, at jeg fremover vil gøre mig meget umage, for at alle dage bliver som denne.
Og vil helt klart anbefale andre at læse "Skæld mindre ud".

5 kommentarer:

 1. Ahh - glæder mig til at høre mere fra totalt overskudsmor :-)
  Ps - hvis du kan lave et referat af bogen ville det være super :-)

  SvarSlet
 2. Yesyes overskudsmor det er mig;-)
  I korte træk handler den bare om at møde barnet, på barnets niveau. Og huske at barnet som regel ikke gør noget bevidst for at være på tværs. Ret enkelt men svært at huske nogle gange.

  SvarSlet
 3. Ja det er en superfedt bog!

  SvarSlet
 4. nu er den bestilt, jeg trænger vist også til en overskudsmor-peptalk!

  SvarSlet
 5. Fedt, den tror jeg du bliver glad for:)

  SvarSlet