kongemor

mandag den 7. marts 2011

Set i børnehøjde

Igår var vi til fastelavnsfest. Det var egentlig ikke planen, men igår morges fik jeg en pludselig indskydelse, browsede nettet for muligheder, og fandt frem til en offentlig tøndeslagning arrangeret af kirken i vores nærområde.
Kl. 14 drog vi afsted, Storebror som bi, mig som Pirat (det er vel fastalavn) og Grandkusine M som hjemløs.
Arrangementet bestod i børnegudstjeneste med efterfølgende fastelavnsfest. Velankommet til kirken kunne jeg konstatere, at jeg var den eneste voksne, der var udklædt, og jeg fik nogle overbærende smil fra de andre forældre.
Men bare rolig, jeg følte ingen skam, for helt ærligt, fastelavn er sgu da en udklædningsfest, og hvis vi ikke kan kaste en bandana om håret og male et par skægstubbe på de ellers så velplejede kinder på denne dag, hvornår fanden kan vi så. Voksne er saftsuseme for kedelige.

Nå men tilbage til arrangementet. "Børnegudstjenesten" var i mine øjne ikke rigtig for børn, fordi vi sang 4 salmer og der nærmest var normal prædiken. Ikke særlig børnevenligt. Afslutningsvis bad præsten os om ikke at forlade kirken efter sidste salme. Vi skulle lige blive siddende og høre noget MEEGET smukt, organisten ville spille for os, øøømmmmm hvad.....jeg har været naglet til en kirkebænk i 40 min. med en toårig, kunne du ikke bare have bedt os om at danse til det smukke musik, come nu on!

Med gudstjenesten (næsten) veloverstået, nu afsted til tøndeslagning. Her må jeg starte med at tage hatten af, for hold da ferie, her var fastelavnsboller, brikjuice og cirkusartister i lange baner, nu var det for børn, HURRA!
Og ja, du læste rigtigt, cirkusartister, disse havde medbragt ethjulet cykel, djævlespil og flyvende tallerkener m.v., og de var søde og mere end villige til at lære kunstner fra sig.
Efter lidt hygge og spisning, hvilket vel egentlig er en og samme ting her i Danmark, var det tid til tøndeslagning- halleluja! Tre tønder, tre aldersklasser-GO!

Desværre må jeg her tage hatten på igen. Et: fordi storebror skulle stå i kø i tyve min. for 1 slag (og så gad han ikke det igen-I don't blame him) og to: fordi Grandkusine M aldrig fik sin tur, tønden var allerede slået ned, da det blev hendes tur. Pænt ærgerligt når man er henholdsvis to og ni år gammel.

Og nu må I have mig undskyldt, Thi jeg troede det var en joke, da de proklamerede det, men nej.
Nu skulle de voksne slå katten af tønden, ja alle børn var færdige, nogen uden at have prøvet, og så kunne de pænt se til, mens de voksne bragede igennem.
Her synes jeg måske, at de kunne have brugt de penge på lidt ekstra børnetønder, istedet for, at de voksne skulle muntre sig med den største tønde af dem alle.

Her sluttede vores fastelavnsfest, for da Storebror var ved at blive ramt af et flyvende bræt fra "de voksnes" tønde ( ja der blev knaldet igennem), synes jeg ligesom det var nok.
Selvfølgelig var jeg et stort smil dernede, og jeg tror også mine unger havde nogle hyggelige stunder, mest med boller og cirkusprinsesser, men nu var det hjem.

Afslutningsvis tror jeg, at det er på tide, at jeg pakker mine negative fastelavnsvibrationer ned i en boks, som jeg kan låse og dumpe fra Storebæltsbroen, næste gang jeg kommer forbi.

Og jeg kan fortælle jer, at næste år har jeg tænkt mig at genopstå som verdens gladeste fastelavnsvoksen.
Kærlig hilsen Piraten, mor til brumlebien.





Og p.s. hvis jeg skal give et par råd til kirken om fastelavn, skal det være: flere børnetønder, mere vådt avispapir og ikke mindst, helligthalløj i børnehøjde-Tak.

2 kommentarer:

  1. Du kommer tydeligvis i den forkerte kirke *S*

    I "vores" kirke var der gudstjeneste HELT i børnehøjde, med fastelavnsudklædte skuespillere (= vores børn), 70 papirsduer som skulle findes rundt om i kirken, hemmelige tegn på selvsamme duer, som kunne "trylles" frem over åben ild (nå ja, fyrfadslys). Nogle af sangene var med fagter og der er puder på gulvet til de børn som ikke gider sidde på bænkene.

    Bagefter 3 tønder, - den store nåede også kun 1 slag her, men hey - sidste år nåede hun det ikke (men pyt, hun er 15). Alle de små nåede at slå alt det de gad, og slikket blev fordelt bagefter, så alle fik lige meget.

    Efter tøndeslagning var der fastelavnsboller, med og uden fløde, frugt, saftevand, kold og varm cacao - sådan! Sikke et arrangement *S*

    Så kom til Nordjylland næste gang, - det kunne også være skønt med udklædte voksne ;o)

    SvarSlet
  2. Det kunne De lærer noget af her i Odense, det lyder som en rigtig dejlig fastalavnsdag:)

    SvarSlet